ZEISS UVProtect Technológia

Teljes UV-védelem minden színtelen ZEISS lencsén.

Ultraibolya (UV-) sugárzás mindig ér bennünket. Egész évben, egész nap, akár tél van, akár nyár, ha süt a nap vagy épp felhős az ég, mert még ilyenkor is 70-75%-os lehet az UV-sugárzás a Föld felszínén. Az UV-sugárzásnak igazából számos jótékony hatása van, például bőrünkkel érintkezve beindítja a D-vitamin termelését. A melanin termelését is serkenti, azért az anyagét, amivel szervezetünk védekezik a napégéssel szemben, és amitől bőrünk napbarnított lesz.

Azonban a hosszabb ideig tartó UV-sugárzás kárt tehet a védtelen bőrben, UV hatására a bőr öregedése felgyorsulhat, ráncok jelenhetnek meg, és súlyos esetekben bőrrák alakulhat ki. Az UV-sugárzás károsító hatása a védtelenül hagyott szemünkre is igaz. Ezen hatás kivédésére ajánljuk a ZEISS PhotoFusion lencséit.

info-image
about-image
A kifinomult, sokoldalú tehetség

Ne kockáztassa szemei egészségét

Bőrünket naptejjel védjük, de ha arról van szó, hogy szemünket kell védenünk a káros UV-sugarakkal szemben, korlátozottak a lehetőségeink. Gyakran megfeledkezünk arról, hogy hosszú távon az UV-sugarak ártalmasak szemünk egészségére nézve és a szem körüli területben is kárt tehetnek. Sajnos csak minden ötödik lencse szűri ki teljesen a 400 nm-ig tartó UV-sugárzást. Ez azt jelenti, hogy a maradék négy lencse nem, vagy csak kis mértékben szűri ki az UV-sugárzást. Emiatt a lencse átengedi az UV-sugarakat, amik így kárt tehetnek a szemben és a bőrben is.

ZEISS UVProtect Technológia

Vegye komolyan az UV-t

A védelem hiánya komoly szembetegségekhez vezethet. Az UV sugárzás a szemet körülvevő szövetek felgyorsult öregedési folyamatát eredményezheti, mint például:

Szürkehályog

A szemlencse homályosodása, ami gyakran az erős UV-sugárzás következménye. Csökkent kontrasztérzékenységgel és gyengült látóélességgel kezdődik, de végső stádiuma a vakság. Csak műtéti úton, a lencse cseréjével gyógyítható.2 Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a szürkehályogos eseteknek nagyjából 20%-át az UV-sugárzás okozza vagy súlyosbítja.3

A bőr öregedése és DNS-ének módosulása

A szemhéj bőrének öregedése UV hatására felgyorsul, megvastagodik és erőteljesen ráncosodik. A bőrrák 5-10%-a a szemhéjon alakul ki.1

Photokeratitis

A szaruhártya napégése az erős UV-sugárzás következtében.

1Cook BE Jr, Bartley GB. A szemhéj rosszindulatú betegségeinek lehetséges kezelési módjai és jövője: bizonyítékalapú frissítés. Ophthalmology2001 Nov; 108(11):2088-98. - Abraham J, Jabaley M, Hoopes JE. A belső szemzug basalsejtes carcinomája. Am J Surg 1973; Oct; 126(4):492-5
2Globális adat a látáskárosodásokról 2002-ből. Resnikoff S, Pascolini D, Etya‘ale D, Kocur I, Pararajasegaram R, Pokharel GP, Mariotti SP Bull World Health Organ. 2004 Nov; 82(11):844-51
3http://www.who.int/uv/uv_and_health/en/

ZEISS UVProtect Technológia

UV védelem minden színtelen ZEISS lencsén

A káros UV-sugarakkal szemben 400 nm-ig ajánlott az UV-védelem. Ezért emeli a ZEISS új szintre a szolgáltatás színvonalát azzal, hogy az idei évtől kezdődően minden színtelen ZEISS műanyag lencsénél teljes UV-védelmet biztosít.

Az UV-kamera megmutatja, mit is jelent ez: a ZEISS UVProtecttel ellátott színtelen lencsék UV-kamerával készített képe olyan sötét, akár egy napszemüvegé, mivel a lencse teljesen kiszűri az UV-sugarakat.

Az UVProtect Technológia UV-védelme felülmúlja az iparági elvárásokat, mivel a színtelen ZEISS lencsék 400 nm-ig szűrik ki a káros UV-sugarakat. Ez ugyanolyan szintű UV-védelem, amit a prémium kategóriás napszemüvegek is nyújtanak.

Megmutatjuk azt, ami szabad szemmel nem látható.
Normal fotó
UV kamerás fotó
Normal fotó
UV kamerás fotó

1: Normál fényképezőgéppel készült fotó.
2: UV-kamerával készült fotó, ami megmutatja az UV okozta bőrproblémákat.