Szeretne egy hasznos divat kiegészítőt?

Napszemüvegek

Az UV-sugárzástól és a nagy energiájú kék fénysugaraktól egyaránt védeni kell szemünket. Napjainkban a napszemüveg már nemcsak szezonális cikk, hanem egész évben viselhető, mindennap használatos divatcikk. Nagyon fontos szempont a napszemüveg vásárlásakor az UV szűrés. Az UV-sugárzás három tartományra osztható, de ebből csak kettő ér el a földfelszínre, mert a rövidhullámú, nagy energiájú UV-C sugárzás szinte teljesen elnyeli a Föld légköre. Ezért az UV-sugárzás elnevezést általában az UV-A és az UV-B tartományra használják.

ide fotó lesz a napszemüvegekről
info-image
Jobb Félni, mint megijedni!

Ha szemünk nagy mennyiségű UV-sugárzásnak van kitéve, akkor hatékonyan védenünk kell, hogy elkerüljük az olyan következményeket, mint a kötőhártya-gyulladás, vagy a hóvakság. Amíg az UV-sugárzást a nagyvárosokban csökkenti a szmog és a kipufogógázok, a homokos strand, vagy a víztükör felerősítve veri vissza.

Az UV-sugárzás erős a hegyekben, különösen a friss hóban, amely a sugárzás akár 80 százalékát is visszatükrözi. Ezért fontos, hogy a napszemüveg 100 százalékos szűrőhatással rendelkezzen. Üzletünkben csak 100% UV szűrő képességű napszemüvegek kaphatók. Megtalálhatók a klasszikus formákon kívül az aktuális trendnek megfelelő modellek is. Az UV-sugárzás visszaverődésének mértéke a földrajzi és időjárási viszonyoktól függ.

ZEISS AdaptiveSun

Intelligens napszemüveglencsék a kényelmes, divatos életmód érdekében.

A ZEISS AdaptiveSun megoldások olyan napszemüveglencsék, amelyek színintenzitása automatikusan alkalmazkodik az UV-kitettségtől függően, tökéletes UV- és tükröződésvédelmet nyújtva a viselőnek. Négy divatos színben – barna, szürke, pioneer és kék – kapható, egységes vagy színátmenetes színezésben, közepes vagy magas fényintenzitás esetén nyújtva védelmet.

adaptivesun2

A napszemüvegek UV-védelmet, csökkentett tükröződést és kényelmes látást tesznek lehetővé. De még a napszemüveg viselése esetén is sokszor nehézségekkel találjuk szembe magunkat a folyamatosan változó fényviszonyok miatt. A lencsék túlságosan besötétednek az árnyékos területeken, vagy épp ellenkezőleg: túl világosak az erős napfényben. Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra, hogy levegyük őket, védtelenül hagyva a szemünket.

Gyors

A ZEISS AdaptiveSun napszemüveglencsék gyorsan alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz – a nagyobb kényelem érdekében. Besötétedés 18–35 másodperc alatt.1

1A fotokromatikus teljesítmény a hőmérséklettől, az UV-kitettségtől és a színtől függ.

Sötét, sötétebb

ZEISS AdaptiveSun napszemüveglencsék nagyon besötétednek a napfényben – a mindenkor optimális látásért.

Árnyékban a napszemüveglencsék a fény akár 60%-át is elnyelik.

Világos, napfényes körülmények között a napszemüveglencsék „aktiválódnak”, és a fény akár 97%-át is elnyelik.

Színtartósság

A ZEISS AdaptiveSun napszemüveglencsék kiváló színtartóssággal rendelkeznek – a természetes hatás érdekében.

Szemre, keretre és arcra optimalizált megoldás

A viselő arcának anatómiájához igazodva, hogy a viselő teljesen kihasználja a 3D látásában rejlő lehetőségeket.

Kevesebb tükröződés

A ZEISS AdaptiveSun napszemüveglencsék polarizált formában is kaphatók az extrém fényviszonyok esetére.