Közelre és távolra is szeretne látni?

Multifokális lencsék

Az életkor előrehaladtával szemlencsénk fokozatosan elveszíti rugalmasságát, így egyre nehezebbé válik a közlre való éles látás, fókuszálás, szakszóval: alkalmazkodás (accomodatio). A legtöbb ember ezt 40-es évei elején tapasztalja meg.

Ezt, a bár nem örvendetes, de természetes folyamatot hívják presbyopiának. Eleinte még megteszi egy olvasó szemüveg, de előbb utóbb szükségessé válik egy olyan megoldás, amikor mind közelre, mind távolra is kell szemüveg. A legkorszerűbb megoldás ilyen esetekben a minden távolságra éles képet adó szemüveglencse az ún. multifokális (többfókuszú), más néven progresszív lencse.

A “multifokális (progresszív) lencsék” elnevezés tulajdonképpen egy nagyszámú szemüveglencse-család gyűjtő fogalma. Igen sok fajtája létezik a multifokális (progresszív) lencséknek. Csak néhány példa a csoportosításukra: lehetnek vékonyított multifokális lencsék és/vagy fényre sötétedőek, üveg vagy műanyag alapanyagú progresszív lencsék. Használatukban is vannak különbözőségek: általános, hétköznapi használat, munkahelyi használat.

info-image

ZEISS Progresszív lencse Család

A világ nagyon gyorsan változik, amely látásunkat új kihívások elé állítja. A ZEISS hatékony válasza ezekre a kihívásokra a progresszív lencséket tartalmazó egyedi kínálata.

Precision Pure

Szemre optimalizált megoldás.

Tiszta látás tökéletesebb teljesítménnyel a digitális világban.

Precision Plus

Szemre és keretre optimalizált megoldás

Precíziós szemüveglencse bármilyen keretben.

Precision Superb

Szemre, keretre és arcra optimalizált megoldás

A viselő arcának anatómiájához igazodva, hogy a viselő teljesen kihasználja a 3D látásában rejlő lehetőségeket.

Individual 2

Szemre, keretre, arcra, a mindennapok fő tevékenységeire optimalizált megoldás

Személyre szabott, hogy minden egyedi igénynek megfeleljen mindennapjaink fő tevékenységeihez igazodva.