Csúcstechnológiás kontaktlencsék

Kontaktlencsék, ápolószerek

Szalonunkban valamennyi, vezető kontaktlencse gyártó terméke megtalálható. A legújabb fejlesztésekkel lépést tartva Ön mindig a legkorszerűbb termékeket vásárolhatja meg.

Kizárólagos Cooper Vision Options forgalmazó

Szalonunk a Cooper Vision céggel speciális marketing megállapodást kötött. Ennek értelmében szalonunk forgalmazza kizárólagosan az Options kontaktlencse termékcsaládot, amely tartalmazza a legkülönfélébb lencse típusokat a különböző igények kielégítésére, legyen szó egy napos eldobható vagy ún. cilinderes lágy kontaktlencséről.

info-image
Üzletünk Alcon Referncia Optika

Szalonunk ún. Alcon Referncia Optika. A sok éves Alcon-Kaiser Optika együttműködés és a lassan két évtizednyi tapasztalat a kontaktlencse illesztésben tette lehetővé, hogy megkapjuk ezt a kitüntető címet. Így biztos lehet benne, hogy minden esetben a legkorszerűbb lencsét kapja nálunk és a legnaprakészebb információkat kaphatja tőlünk.

Út a kontaktlencse viseléséig

A kontaktlencsék használatához szükség van egy látásvizsgálatra, amelynek keretében kitérünk a kontaktlencsék rendeléséhez szükséges speciális paraméterek megmérésére is. A próbalencsék alapján meghatározzuk a végleges lencsék paramétereit. Ezek után „már csak” meg kell tanulni a lencsék felhelyezését és levételét, valamint a kontaktlencse hordás és ápolás szabályait. Mindezekre kb. egy, másfél óra időt kell szánni, ezért első kontaktlencse illesztésre előzetes bejelentkezés szükséges.

info-image
Rövid használai idő

Napi kontaktlencsék

Napi kontaktlencsék alatt az egy napig vagy egy alkalommal használt kontaktlencséket értjük. Ezeket a használat után nem tisztitjuk meg, hanem eldobjuk azokat. Legközelebbi kontaktlencse viselés előtt pedig új lencséket helyezünk fel a szemünkre. Valójában ez a leghigiénikusabb módja a lencse viselésnek, mert minden esetben tiszta, steril lencsék kerülnek a szembe, amelyet a használat végeztével kidobunk. Ezek mind lágy lencsék, amelyek léteznek hidrogél vagy szilikon-hidrogél alapanyaggal, valamint cilinderes (tórikus) és multifokális kivitelben is. Ideális kiegészítő lehet szemüveg mellé, ha sportolás közben vagy a nyári szabadságon nem akarunk szemüveget viselni.

Üzletünkben a fent említett lencsetípusok vagy készletről, azonnal kaphatóak vagy pár napos szállítással megrendelhetőek.

Legelterjetebb kontaktlencse

Havi kontaktlencsék

A legelterjetebb kontaktlencse típusok a havi viseletű kontaktlencsék. A lencsék élettartama egy hónap és minden nap ki kell venni a szemből éjszakára, hogy a megfelelő ápolószerrel másnapra fertőtlenítve legyenek.

Szinte minden fénytörési hibát tudunk ezekkel a lágy lencsékkel korrigálni, legyen szó erősebb dipotriákról, cilinderes (tórikus) vagy multifokális lencsékről. Hidrogél és a most legkorszerűbbnek számító, magas oxigénáteresztő-képességű, szilikon-hidrogél lencsék állnak rendelkezésünkre. Üzletünkben több lencsetípust is tartunk raktáron, így a legtöbb esetben azonnal el tudják vinni azokat, de a bonyolultabb lencsék megrendelése sem tart sokáig. Rendszerint egy héten belül megérkeznek kontaktlencséi.

Ápolószerek

A kontaktlencséket a napi viselés után ki kell venni a szemből és a típusnak megfelelő fertőtlenítőszerrel meg kell tisztítani. Ez fontos a szem egészsége és a kontaktlencse hosszabtávú minősége szempontjából. Nem mindegy tehát, hogy jó minőségű ápolószerrel vagy olcsóbb „spórolósabb” folyadákot használunk. Szalonunkban azok a minőségi kontaktlencse ápolószerek kaphatóak, amelyek a leginkább biztosítják a szem hosszú távú egészségét.

Ápolószerek lágy lencsékhez

Műkönnyek

A mindennapi élet során gyakran érezzük szemeinket száraznak (tipikus tünetek a szem égő, szúró érzése). Az irodai munka, a légkondicionálás, a vezetés közbeni menetszél, mind - mind szárítják a szemünket. Ezen kívül 50 év felett, az életkori sajátosságok miatt, egyébként is csökken a könny termelődése. Ez kellemetlen, kontaktlencse viselés során kifejezetten káros lehet. A megoldást a műkönnyek használata jelenti. Üzletünkben több fajta műkönnykészítményt tartunk, a különböző típusú panaszok enyhítésére. Léteznek kifejezetten kontaktlencse-viseléshez kifejlesztett műkönnyek, ún. nedvesítő vagy másnéven hidratáló cseppek. Ezek alkalmazása igény szerinti, ami azt jelenti, hogy, ellentétben a gyógyszerekkel, annyiszor cseppenthetünk, ahányszor szükségesnek érezzük, akár egy napon belül is.

Néhány üzletünkben forgalmazott műkönny
Ápolószerek RGP lencsékhez