Komplex

Látásvizsgálat

Kevesen tudják, hogy szemünknek nem csak az éleslátás a feladata. A legfontosabb funkciói az éleslátáson túl az ún. kontrasztérzékenység a színlátás, a térlátás és a megfelelő nagyságú látótér lehetővé tétele. Ezek figyelembevételével csapatunk a “hagyományos” látásvizsgálatot továbbgondolva kifejlesztette és levédette az ún. “komplex látásvizsgálatot”. Ennek során elvégezzük ezeknek a látásfunkcióknak az ellenőrzését és lehetőség szerint korrekciójukat is. A vizsgálat végén pedig réslámpával megvizsgáljuk a szem egészségét.

Professzionális

Látásvizsgálat

Nemzetközi felmérések szerint az emberek szemének 50%-ban van valamilyen fénytörési hibája, tehát szemüvegre szorul(na). Ez Magyarországon sincs másként. A fénytörési hiba az éleslátás kisebb-nagyobb hiányát jelenti, ami gyakran zavarja a mindennapi feladatok elvégzését, mint például autóvezetés, monitornézés. Pedig egyre magasabbak a jó látással szemben támasztott követelmények (gondoljon csak a számítógépes munkavégzésre, a gyorsuló közlekedésre, a munkahelyi stresszre…).

Felgyorsult világunkkal együtt az elmúlt 10-15 évben a legtöbbünk életmódja is megváltozott és ez a különböző szituációkban különböző látás igényeket feltételez. A klasszikus „monitoros”- irodai munkahelyek mellett megjelentek a digitális eszközök (okostelefon, laptop, tablet és társaik). Ezek min-mind új kihívás elé állítják a szemünket. Ezeknek az igényeknek a felmérése és a megfelelő szemüveglencse ajánlása az egyik elsődleges feladatunk a látásvizsgálat során. Napjainkban olyan nagy választék áll a különböző funkciókra/használatra tervezett szemüveglencse típusokból rendelkezésre, hogy ennek áttekintése és ajánlása mindenképpen a szakember feladata. Ezt előzi meg azonban a professzionális látásvizsgálat.

info-image