Carl Zeiss

i.Profiler

Segítségével a szem felszínét olyan pontossággal “térképezzük fel”, amelyre eddig nem volt lehetőség. Az ún. hullámfront technológiával olyan szemüveglencsék rendelésére van lehetőség, amelyek jelenleg a legélesebb látást teszik lehetővé. Ennek előnye azoknál jelentkezik elsősorban, akik sokat vezetnek és ezen belül is az esti, éjszakai vezetésnél van szükségük az átlagost meghaladó látásélességre. Mindenkinek ajánlható a készülék mérése alpján rendelt lencse, akik igénylik a “tűéles” látást.

Az iProfiler azonban nemcsak erre képes. A beépített, ún. cornea topograph (szaruhártya “domborzat”) segítséget nyújt a kontaktlencse illesztésben is. A készülék pontos képet ad a szaruhártya felszínéről, amely alapján a legideálisabb kontaktlencsét tudjuk Önnek illeszteni. De alkalmas egy olyan szaruhártya elváltozás gyors szűrsében is, amelyet úgy hívunk, hogy keratoconus. Ez az elváltozás bár keveseket érint, de megfelelő ellátás nélkül a szaruhártya kilukadásához és végső soron a szem elvesztéséhez vezet.

info-image
about-image
i.Scription®

Egy forradalmian új technológia

Évtizedek óta ismert tény, hogy a szaruhártya (a szem külső legfontosabb fénytörő közege), nem egyenletes, az eddigi látásvizsgálatok során azonban nem volt mérhető ezeknek az elváltozásoknak a mértéke. Bizonyos eltéréseket megpróbáltak ugyan optikai úton leképezni, (cilinder, prizma, stb.) de ehhen az áttöréshez egy forradalmian új elgondolásra volt szükség: ez az i.Scription®, melyet a Carl Zeiss Vision 160 éves tapasztalatának és technológiájának köszönhetünk, és amely a Német Iparkamara Innovációs Díját is kiérdemelte.

info-image

Az iProfiler funkciója pedig a hagyományos “computer” funkció: gyors és megbízható tájékoztatást nyújt a szem fénytörési hibájáról. Nehezen mérhető vagy rosszul kommunikáló páciens esetén ez lényegesen megkönnyíti és gyorsítja a vizsgálatot.

Az iProfiler tehát az első teljesen automata, hullámfront technológián alapuló multifunkciós mérő rendszer. Elemzi az emberi szem képalkotó tulajdonságait és biztosítja az ügyfél személyes hullámfornt adatait. Ezen adatok alapján gyártja le a Carl Zeiss Vision az Ön szemüveglencséjét. A gyártás során az ún. iScription optimalizáló algoritmust veszik figyelembe, hogy az ún. magasabb rendű aberrációkat kiszűrjék és ezzel a lencse felületét optimalizálják.